Select Page

Transkripcija kao podrška za dokumentovanje i prenamenu sadržaja vebinara

by | Oct 12, 2023 | Transkripcija

Vebinari vam mogu pomoći da doprete do šire publike i potencijalnih kupaca ili poslovnih partnera. Pojedinci i kompanije su i pre pandemije korone već smatrale vrednim vebinare kao poslovni alat i način komunikacije, a u toku i nakon pandemije naročito. Takođe, tom procesu pomogla je transkripcija vebinara.

Evo nekoliko načina kako možete da transkripcijom sadržaja sa vebinara dokumentujete i prenamenite njegov sadržaj:

1. Kreirajte vebinare isključivo za članove

Angažovanje pouzdane agencije za transkripciju koja će profesionalno transkribovati vaš vebinar može napraviti pisani sadržaj vašeg nastupa sa vebinaru. Podešavanje usluge pretplate na vašem sajtu za ljude koji se prijave da budu vaši članovi jedan je od načina da se redovno povezujete sa njima i ponudite im sadržaj koji ne delite sa publikom i pratiocima koji nisu vaši članovi i ne plaćanju pretplatu.

2. Omogućite članovima pristup snimcima u više formata

Drugi način za prenamenu vaših snimaka sa vebinara je da omogućite članovima da imaju pristup u različitim formatima, kao što su tekst ili snimljeni audio i video zapisi. Audio/video snimak može biti jedna od nekoliko ekskluzivnih ponuda koje su dostupne samo članovima kao deo većeg paketa usluga sa kojim pokazujete kako nagrađujete njihovu lojalnost, a i omogućavate da članovi koji imaju poteškoća sa sluhom mogu uz pomoć transkripta da prate vaše vebinare.

3. Napravite projekciju slajdova za vebinar

Prezentacija vebinara može biti multimedijalni paket i igra veliku ulogu u deljenju sadržaja i informacija. Možete, na primer dozvoliti članovima da pristupe kratkim projekcijama slajdova koji ističu ključne tačke i informacije iz transkribovanog sadržaja i koji će im dati nešto na šta će se pozvati nakon vebinara.

4. Napravite kratke video sekvence za društvene mreže

Pravljenje jednog dugačkog video snimka je dobar način da omogućite ljudima koji žele da ga pogledaju odjednom i imaju sve na jednom mestu.

Međutim, pružanje opcija za kraće videe u vidu video sekvenci može distribuirati sadržaj na “svarljiviji” način. Više kratkih video segmenata i njihovog transkribovanja je u tome što omogućava više šansi za postizanje vidljivosti u pretraživaču. Takav kraći sadržaj vam daje mnogo više mogućnosti za deljenje objava putem društvenih mreža.

5. Objavite publikacije uz pomoć transkripta

Jedan od načina da se članovima ponudi vrhunski sadržaj je da im se omogući ekskluzivni pristup publikacijama koje pružaju vredne i korisne uvide u okviru vaše industrije. Publikacije mogu biti dodatak ili još jedna komponenta vebinara. Kada se sadržaj vašeg vebinara transkribuje, možete početi da ga segmentirate i pridodate grafiku pri izradi publikacije.

Marija Trifunović

Transcriptionist

🧾 Transcription Services

error: Content is protected !!